Inbraakpreventie vergroot veiligheidsgevoel
Iedereen bij wie ooit is ingebroken, weet dat de impact daarvan enorm kan zijn. Niet alleen zijn uw dierbare en waardevolle gestolen, van de emotionele klap kunt u nog jaren last hebben. Door het huis goed te beveiligen wordt uw veiligheidsgevoel een stuk groter.

Inbraakpreventie vergroot veiligheidsgevoelHet aantal inbraken daalt weliswaar gaandeweg maar toch slaan inbrekers nog zo'n 180 keer per dag hun slag. Dat betekent dat ook u slachtoffer kunt worden. De materiële schade van de gestolen goederen is dan slechts één kant van het verhaal. Het gevoel niet veilig te zijn in uw eigen huis, grijpt vaak veel sterker in. Als u uw huis beveiligt volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), daalt de kans op een geslaagde inbraak met maar liefst 90%. Uw gevoel van veiligheid wordt daarmee een stuk groter.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Om een PKVW-certificaat te verkrijgen, moet u een expert inschakelen die met inbrekersogen door uw woning loopt. Hij beoordeelt het hang- en sluitwerk, de verlichting en de mogelijkheden om naar binnen te klimmen. Ook de brandveiligheid komt aan de orde. En de expert kijkt naar de sociale veiligheid van de wijk. Hoe vaak wordt er ingebroken? Is er een burenapp? Is er een wijkagent? Op basis van zijn bevindingen adviseert hij u over de maatregelen die u moet treffen.

Veel waardevolle spullen in huis
Soms zijn preventiemaatregelen nodig om überhaupt uw waardevolle spullen te kunnen verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld voor meer dan 50.000 euro aan kostbaarheden in huis, dan stellen bepaalde verzekeraars een alarmsysteem verplicht. Kent uw woning een hoog risico bijvoorbeeld door een uitgebreide kunst- of sieradencollectie, dan wordt van u vaak het strengere Borgcertificaat gevraagd.

Voordeliger verzekerd met inbraakpreventie
Ongeveer de helft van de verzekeraars beloont klanten die een PKVW- of Borgcertificaat hebben. U kunt een premiekorting krijgen van 10 tot 20 procent. Er zijn ook verzekeraars die de maximumdekking voor diefstal laten vallen of sterk verhogen als het huis aantoonbaar goed beveiligd is. Bij bepaalde verzekeraars vervalt het eigen risico. Of u daarmee de investeringen in beveiliging terugverdient, is de vraag. Als u veel maatregelen moet treffen, bent u honderden euro's kwijt. Preventie is daarom vooral belangrijk voor uw eigen veiligheidsgevoel.

Optimaal verzekerd
Wat doet uw inboedelverzekering als u uw huis beveiligt tegen inbraak en brand? Neem contact op met ons kantoor en laat ons uw polis doorlichten. Wij gaan na of u optimaal verzekerd bent en waar u het voordeligst uit bent als u een veiligheidscertificaat heeft.(09-05-2017)