Zomerrisico's beperken en verzekeren
Is de zomer ook uw favoriete seizoen? Door de vakantie, de lange dagen en de hogere temperaturen lijkt alles een stuk vriendelijker en gemakkelijker. Maar schijn bedriegt: de zomer kent zo zijn eigen risico's. Hoe kunt u die beperken?

Zomerrisico's beperken en verzekerenInbrekers houden van de zomer
Op warme dagen staan ramen en (tuin)deuren regelmatig open. Ideaal voor dieven. Sluit deuren en ramen als u uw woning verlaat, ook die van uw balkon.

Als u op vakantie gaat, is het inbraakrisico hoger. Belangrijkste preventietip: geef uw huis een bewoonde indruk. Laat wat kopjes op de tafel staan en vraag iemand uw post regelmatig te verwijderen en eventueel 's avonds de gordijnen dicht te trekken. Berg kostbare spullen goed op.

Voorzichtig met de barbecue
Ieder jaar weer worden er mensen met ernstige brandwonden opgenomen in een brandwondencentrum omdat er bij het barbecueën iets mis ging. Wees voorzichtig. Plaats uw barbecue op een stevige en vlakke ondergrond en gebruik nooit brandbare vloeistoffen zoals spiritus, benzine of petroleum. Aanmaakblokjes zijn wel veilig.

Schade door zomers noodweer
Extreem weer is geen uitzondering in de zomermaanden. Blikseminslagen, wateroverlast en zomerstormen kunnen flinke schade veroorzaken aan woning en inboedel. Wees daarop voorbereid. Sluit uw ramen en trek het zonnescherm op voor u op pad of naar bed gaat. Ook het tuinmeubilair en windgevoelige objecten op balkons zet u weg. Heeft u geen overspanningsbeveiliging, koppel dan bij dreigend onweer kostbare apparatuur los van het elektriciteitsnet.

Dagje weg: let op zakkenrollers
Een dagje uit naar een leuke stad of naar een festival, eventueel in het buitenland? Wees dan beducht voor zakkenrollers. Die hebben het vaak voorzien op smartphones. Om dieven te slim af te zijn kunt u het beste IMEI-code van uw telefoon noteren. Daarmee kunnen providers het toestel op afstand onklaar maken, zelfs als de dief er een nieuwe SIM-kaart in heeft geplaatst. U kunt ook een app installeren om de telefoon te traceren. Blokkeer verder na diefstal direct het abonnement, zodat de SIM-kaart niet gebruikt kan worden voor dure telefoontjes of datagebruik.

Verzeker u goed
Uiteraard is het goed om schade te voorkomen door voorzichtig te zijn en maatregelen te treffen. Maar als er toch iets gebeurt, kunt u maar beter goed verzekerd zijn. Inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid-, ongevallen-, mobiele telefoon- en reisverzekering komen bij de hier beschreven zomerrisico's uitstekend van pas. Neem contact op met ons kantoor om helder te krijgen hoe u zich het beste verzekert.(13-06-2017)