Liefde voor de caravan vlamt weer op
Op vakantie, maar toch thuis. Kamperen, maar wel met comfort. En flexibel zijn in de keuze van de vakantiebestemming. De voordelen van een vakantie met de caravan zijn groot. Trek er lekker op uit en geniet! En verzeker u goed.

Liefde voor de caravan vlamt weer opIn de maand mei van dit jaar werden maar liefst 59 procent meer caravans verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook de camperverkoop zit stevig in de lift. Verwacht wordt dat nog voor de zomervakantie de grens van 550.000 Nederlandse caravans en campers wordt gepasseerd. Opvallend: niet alleen 50-plussers waarderen de ‘sleurhut’, Juist in de leeftijdsgroep 30 tot 45 jaar neemt de populariteit sterk toe.

Door Europa trekken
Nieuwe caravans worden dus meer verkocht, maar ook tweedehands exemplaren vinden gretig aftrek. De verkoop van gebruikte caravans steeg in de eerste vijf maanden van dit jaar met 2,5 procent en bij de gebruikte campers is er een plus van 7,5 procent. Ze worden vaak opgeknapt en omgetoverd tot gezellige en romantische mobiele woninkjes. Jonge backpackers trekken eropuit met een gepimpte kampeerbus om Europa te verkennen en festivals te bezoeken.

Geld rolt weer
Waar de opmars van caravans en campers aan te danken is? Wie zal het zeggen? Sommige mensen verlangen terug naar de jaren zeventig, anderen zien uit angst voor aanslagen af van een vliegvakantie naar bijvoorbeeld Turkije. En, niet onbelangrijk, de economie trekt aan. We zijn weer meer bereid en in staat om geld uit te geven.

Verzeker u goed
Is de liefde voor de caravan of camper ook bij u weer helemaal terug? Houd er dan rekening mee dat door de stijgende vraag de leveringstijd is toegenomen. En dat door de groeiende populariteit tweedehands caravans in prijs zijn gestegen. Realiseer u ook dat een caravan onderhoud vergt en op een veilig manier bepakt moet worden. En ten slotte: verzeker uw caravan of camper tegen schade en diefstal. Neem contact op met ons kantoor om te bespreken hoe uw verzekering eruit moet zien.(11-07-2017)