Fijn en veilig wonen in het studentenhuis
Verhuist uw zoon of dochter deze zomer naar een studentenhuis? Dan helpt u met het opknappen van de kamer en met de verhuizing. Een mooie gelegenheid om te bespreken hoe de woning goed bewoond wordt. Want daarmee kan uw kind problemen voorkomen.

Inbraak
Fijn en veilig wonen in het studentenhuisStudentenwoningen zijn voor inbrekers een gemakkelijk doelwit. Want kamerdeuren worden vaak niet op slot gedaan na vertrek. En als er een vreemde door het huis loopt, wordt dat niet altijd verdacht gevonden. In de zomermaanden kunnen dieven gemakkelijk binnenkomen omdat studenten vaak hun deuren en ramen open laten staan.

Onderhoud
Een kapot toilet, schimmel in de badkamer, een onbetrouwbare trap of lekkage in de keuken: de verhuurder is verantwoordelijk voor het herstel. Maar niet iedere huisbaas is even plichtsgetrouw. Hoe krijg je hem als student in actie?

Brandgevaar
Zowel verhuurder als bewoners zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid. De verhuurder moet zorgen dat er rook- of brandmelders zijn en voldoende (gecontroleerde) blusmaterialen. In de helft van de studentenhuizen schort het daaraan. Ook moet de woning aan bepaalde bouwtechnische eisen voldoen. De studenten zijn verantwoordelijk voor hoe ze met de woning omgaan. Zo mogen vluchtwegen niet geblokkeerd worden door fietsen, kratten of andere spullen die in de gang staan. De blusmaterialen moeten toegankelijk zijn. En maak een vluchtplan. Die ontbreekt namelijk in tachtig procent van de studentenhuizen.

Dierbare bezittingen
Studenten noemen hun laptop en smartphone in de top drie van bezittingen waarover ze zich het meeste zorgen maken. Goed verzekeren voorkomt een financiële strop bij diefstal of schade. Neem contact op met ons kantoor om te bespreken hoe deze spullen het best te verzekeren zijn, ook buitenshuis.(08-08-2017)