Vorst in aantocht? Voorkom bevroren leidingen
De winter staat voor de deur en het kan flink gaan vriezen. Leuk voor winterse plaatjes, fijne sneeuwwandelingen en vrolijke ijspret. Maar minder leuk als het water in uw waterleiding bevriest en u waterschade krijgt.
Vorst in aantocht? Voorkom bevroren leidingen

Water dat bevriest, zet uit en daardoor kunnen er scheuren in uw leidingen ontstaan. Daarvan heeft u gedurende de vorstperiode nog geen last van. Maar als de dooi eenmaal intreedt, kunt u behoorlijke waterschade krijgen. De vloeren en wanden van uw woning kunnen aangetast worden, maar ook uw inboedel kan beschadigd raken. Denk maar eens aan dat dure tapijt op uw parketvloer.

Neem tijdig maatregelen
Wacht niet tot het gaat vriezen, maar zorg er nu al voor dat u zonder vorst- of waterschade de winter doorkomt. Welke maatregelen kunt u treffen?

Bent u langere tijd van huis, bijvoorbeeld voor een vakantie?

Schade aan de woning
Uw opstalverzekeraar vergoedt schade aan uw woning. Stuk gevroren leidingen worden hersteld en ook de kosten voor het opsporen van de schade en voor hak- en breekwerk, krijgt u vergoed. Niet alleen de leidingen vallen onder de opstalverzekering, maar alles wat aard- en nagelvast aan de woning zit. Ontstaan er door de wateroverlast vochtplekken op de muur of trekt de vloer krom? Dan wordt ook dat herstel vergoed.

Schade aan uw inboedel
Voor schade aan losse zaken zoals meubels en kleden, kunt u terecht bij uw inboedelverzekeraar. Maar let op! Sommige inboedelverzekeraars hebben een beperkte vergoeding voor dit soort schade. Controleer daarom uw polisvoorwaarden. Bent u liever wat uitgebreider verzekerd? Neem dan voor advies contact op met ons kantoor.

Heeft u uw inboedelverzekering en uw opstalverzekering bij twee verschillende verzekeraars ondergebracht? Dan gaan we na of u beter uit bent als de polissen op één adres worden ondergebracht.(05-12-2017)