Hypotheekrente omhoog door coronacrisis?

De coronacrisis heeft uiteraard invloed op de economie en dus ook op de huizenmarkt. Zo verwachten onderzoekers van meerdere banken dat de hypotheekrente zal stijgen in plaats van dalen, zoals eerder werd verwacht.

Nieuws
Datum: 23-03-2020

Hoewel de Europese Centrale Bank er alles aan doet om dit juist te voorkomen, hebben inmiddels meerdere Nederlandse hypotheekverstrekkers de rente iets verhoogd. Specialisten verwachten dat alle hypotheekrentes op termijn licht zullen stijgen.

Nu oversluiten of niet?

Veel huiseigenaren besluiten daarom nu om hun hypotheek over te sluiten. Maar zelfs als de rente een paar tienden stijgt, blijft deze nog altijd erg laag. Vereniging Eigen Huis (VEH) adviseert om geen overhaaste beslissingen te nemen. Als de rente iets omhoog gaat, kost u dat misschien een paar tientjes per jaar. De vraag is of dit opweegt tegen de kosten.

Betaalt u daarentegen een hypotheekrente van meer dan 4%, dan kan dit juist wel een goed moment zijn om uw hypotheek over te sluiten. Heeft u onvoldoende spaargeld om de eventuele boete te betalen? Dan is rentemiddeling wellicht een goed alternatief.

Meer informatie

Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten, rentemiddeling aan te vragen of uw hypotheekrente voor langere tijd vast te zetten? Neem dan eerst contact op met ons. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.