Zet preventie dit jaar op één

Het klinkt zo logisch: voorkomen is beter dan genezen. Inderdaad levert schadepreventie veel op: de kans op ingrijpende gebeurtenissen neemt af, de kosten voor herstel en verzekeringen zijn lager en de werkvloer is veiliger. Zet daarom preventie dit jaar op één.

Nieuws
Datum: 23-01-2020

Als u een schadeverzekering afsluit, zijn in de voorwaarden vaak preventiemaatregelen opgenomen waar u aan moet voldoen. Maar weet u welke verboden en geboden er gelden voor uw verzekering? Of, belangrijker nog: voldoet u aan die voorwaarden?

Krijgt u een schadevergoeding?

Verzekeraars zullen na een schademelding nagaan of u aan alle preventieve voorwaarden heeft voldaan en of u niet welbewust te veel risico heeft genomen. Mocht u in gebreke zijn gebleven, dan kan de schadevergoeding lager uitvallen of zelfs helemaal uitblijven. In dat geval heeft u zich eigenlijk voor niets verzekerd. Maar preventie is niet alleen belangrijk om schade te voorkomen of hoge herstelkosten te vermijden. U zorgt er ook voor dat de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komt. Want als uw bedrijf door schade stil komt te liggen, neemt de kans op een faillissement toe. Na een (grote) brand bijvoorbeeld is ongeveer de helft van de getroffen ondernemingen binnen twee jaar failliet. Maar ook een cyberaanval, of waterschade kunnen uw bedrijf stil leggen.

Verplichte en optionele maatregelen

Maak 2020 tot het jaar waar u gaat inzetten op preventie en schakel ons in als partner in risicobeheer. Wij bespreken met u welke maatregelen u volgens de verzekeringsvoorwaarden moet treffen. Dat kan zijn om schade aan het gebouw, inventaris en voorraad te voorkomen door brand, water of storm. Maar ook om de financiële gevolgen van ongevallen op de werkvloer, verkeersongevallen en cyberincidenten te kunnen verzekeren, zult u aan preventie moeten doen. Sommige maatregelen bent u verplicht te treffen, andere zijn optioneel. Ook die bespreken we graag met u.

Lagere premies, andere risico’s

Als u werk maakt van preventie, zult u niet alleen de kans op schade beperken. Uw verzekeringspremies kunnen in veel gevallen ook omlaag. Het kan bovendien zo zijn dat u meer risico’s zelf kunt dragen en ook dat ziet u terug in een lagere premie. Daarom bespreken we met u wat uw risicoprofiel is nadat u preventiemaatregelen heeft getroffen en hoe uw verzekeringspakket er dan uit moet zien. Neem contact op met ons kantoor voor een gesprek over preventie en verzekeringen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.